3 Aralık Dünya Engelliler Günü Basın Açıklaması



Bu sene 3 Aralık Engelliler Günü’nü buruk yaşamaktayız. Bu burukluğumuzun sebebi, engelli bireylerin fiziki düzenlemelerde yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için kamu kurum ve kuruluşlarına tanınan yedi senelik sürenin 2012 yılının Temmuzunda dolmasına rağmen 2 sene daha uzatmaya gitmesidir.   
KASGED olarak ilimizde yaşayan engelli bireylerin fiziki düzenlemelerde dahil yaşadığı her türlü ayrımcı tutuma karşı mücadele etmekten kaçınmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu alanda dernek olarak Türkiye’nin değişik illerinde faaliyet gösteren 40 farklı engelli STÖ ‘nün birleşimi ile oluşturduğumuz platform ile ortak çalışmalara başlayacağımızı beyan ediyoruz.
Dernek olarak öncellikli sıkıntımız, ilimizde ne kadar engelli yaşadığını ortaya koyacak bir engelli envanteri çalışmasının başlamamış olmasıdır. Bu konuda birçok il çalışmalara başlamış ve tamamlamış durumdadır.  Engelli bireylerimize iyi ve yerinde hizmet sunulması için bu çalışmanın yapılması için Valimiz Erdoğan Bektaş’ın destek ve hassasiyetini bekliyoruz. 

KASGED Yönetim Kurulu